Ha már nem lesz családi majális a Tiszaligetben, lakosok szerveznek ugyanoda nosztalgiasétát

Megosztás

Tovább gyűrűzik a nagy hagyományú szolnoki családi majális törlésének ügye. Egyszerű lakosok gondolták úgy, ha már nem lesz családi majális a Tiszaligetben, akkor ők “szerveznek” ugyanoda nosztalgiasétát.

Továbbra sem csitul az idén május elsején elmaradó családi majális körüli botrány, merthogy a lakosság lényegében botrányosan fogadta, hogy a 40 milliárd forintból gazdálkodó városnak állítólag nincs hetes millió forintja a rendezvény megtartására.

Legalábbis a Fidesz önkormányati képviselői takarékosságra hivatkozva fújta le az évtizedes múltú családi majálist.

Ugyanakkor érdekes módon már a lefújást megelőzően egymillió forintot nyert el a város olyan rendezvény megtartására, amit olyan civil egyesületek szerveznek, amelyek vezetése fideszes. Vagyis már csak hatmilliót kellett volna beletenni a költségekhez.

Felmerült időközben, hogy azért nem lesz a Tiszaligetben majális, mert a Fidesz égőnek tartaná azt, hogy a majálisozók a tiszaligeti strandfejlesztés elhúzódásával szembesülnének. Az évek óta tartó strandhiány komoly feszültség oka a városban.

Ezt a vonalat erősítheti, hogy a legutóbbi, csütörtöki közgyűlésen Szalay Ferenc polgármester szinte letette a nagyesküt arra, hogy jövőre már a Tiszaligetben lesz ismét a majális. Ráadásul jövőre választásokat is tartanak tavasszal, vagyis előfordulhat, hogy e körüli időpontra tervezik – célszerűen – az átadást.

A város lakossága felkapta a fejét a majális elmaradása miatt. Olyannyira, hogy néhányan nagy fába vágták a fejszét. Felmerült bennük a gondolat, mi lenne, ha valamiféle közösségi összejövetelt lenne a Tiszaligetben május elsején.

Mint a program egyik felvetője fogalmazott:

“Amint már arról a napokban értesülhettetek, a város vezetése a több évtizedes hagyományt semmibe véve nem a Tiszaligetben tervezi megszervezni az idei majálist, hanem egy arra teljesen alkalmatlan, zárt parkban.

Ennek ellenére néhányan mégis úgy érezzük, ha május 1., akkor Tiszaliget! Gondoltuk, teszünk egy nosztalgiasétát, megcsodáljuk a rég nem látott fürdőnket, lehet, fotózkodunk, és talán random piknikezünk is egy jót a város tüdejében!”

Természetesen a “programok” meghirdetőit máris sok bírálat fogadta,

Hogy mi sül ki az egészből, május elsején kiderül.

Az első, a magát civilnek tartó, egy parkban tartandó majális ellen az ellenzék is felemelte a szavát, a Momentum aláírásgyűjtést is szervezett.

Fotó: Goggle.com

Kapcsolódó cikkek